Projektet Regionalt planeringsunderlag för bÀttre hantering av toalettavfall frÄn fritidsbÄtar i Stockholms lÀn

Projektet startade oktober 2018 och finansierades av Region Stockholms SkÀrgÄrds och hÄllbarhetsbidrag. Syftet var och Àr att ge berörda aktörer bÀttre underlag för att hantera en enklare hantering av toalettavfall frÄn fritidsbÄtar.

Sveriges Radio gjorde sommren 2019 ett repportage kopplat till projektet som du kan du lyssna till hÀr.  Hamnkartan tömningsstationer har varit central under hela projekttiden. Den kan med fördel tas del av via denna lÀnk.

Under projekttiden har Ecoloop, som har utfört uppdraget anordnat seminarium vid mÀssan Allt för sjön 2019, haft flerpartssamtal med tjÀnstepersoner samt nÀringsidkare och anordnat workshop för förbundets medlemmar. Allt för att fÄ in synpunkter för den slutliga sammanstÀllningen och för att fÄ en bÀttre helhetsbild av hur situationen Àr och vad olika aktörer ser som utmaningar och behov.

Det var en engagerad och mycket lösningsorienterad samling av anmĂ€lda till slutseminariet för SKVVF projektet som syftar Ă„t att underlĂ€tta för kommuner och aktörer att samarbeta -för att göra det lĂ€ttare att göra rĂ€tt.

Toalettavfall hör inte hemma i vattnet och nu vill flera drivna aktörer se till att det blir handling. PĂ„ bild Erik Josephson, NĂ€ringslivs och landsbygdsutvecklare i Haninge kommun. Projektledare Fredrik Meurman frĂ„n Ecoloop presenterade slutresultaten och LĂ€nsstyrelsen (Sara Dreijer och Tomas Norberg), Transportstyrelsen (Lina Peterson) samt Östhammar som representerades av Camilla Andersson presenterade sina erfarenheter frĂ„n att arbetat med denna frĂ„ga. Följ med vidare för Ă€mnet för seminariet och projektet stannar inte hĂ€r.

En broschyr med koordinater trycktes upp i samband med slutseminariet. Denna finns vid förbundets kansli och kan skickas till intresserade. Kontakta kansliet vid efterfrÄgan.

Vi verkar för en bÀttre och mer hÄllbar framtid för Svealands kust. SKVVF har som syfte att till sina medlemmar tillhandahÄlla ett regionalt system för miljöövervakning av Svealands kustvatten.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page

Kontakta oss

Besöksadress: ”Fatburen” SödermalmsallĂ©n 36, Stockholm

Telefon: 08 – 58 002 102 eller
076 – 50 22 02

Öppettider: Vardagar 08-17.00

Organisationsnummer:
802409-5195