LĂ€nkar

LĂ€nkar till sidor vi tycker ni ska kika in pĂ„…

Havet.nu
Nyheter, forskning och fakta om havet!

I över tio Är har havet.nu presenterat nyheter, forskning och fakta om havsmiljön. HÀr samlas information om havsfrÄgor frÄn en mÀngd olika kÀllor, och webbplatsen utgör dÀrmed en unik sammanstÀllning över det mesta som finns att veta om marina frÄgor.

BALTIC EYE
SamhĂ€llsrelevant Östersjöforskning med mĂ„lgruppen förtroendevalda.

Att överbrygga klyftan mellan vetenskap och politik Àr nödvÀndigt för att ge kommande generationer möjligheten att njuta av ett friskt och levande hav.

Webbmagasinet Baltic Eye lyfter Östersjöforskning som Ă€r relevant för samhĂ€llet och förklarar, fördjupar och förenklar kunskapen sĂ„ att beslutsfattare och rĂ„dgivare i samhĂ€llsfunktioner kan till sig den.

Östersjön Ă€r ett av vĂ€rldens mest förorenade hav – men ocksĂ„ ett av de mest studerade.

Svealandskusten.nu

Information om viktiga undersökningar och hur kusthavet mÄr.  PÄ webbplatsen svealandskusten.se samlas och presenteras kunskap om miljötillstÄndet lÀngs Svealandskusten frÄn flera olika aktörer. Syftet Àr att öka den allmÀnna kunskapen om regionens marina miljö och att upprÀtta bÀttre kontakter mellan forskningsvÀrlden, samhÀllet och miljöförvaltningen

 

Baltic 2020
En stiftelse som grundades 2005 och som finansierar Ă„tgĂ€rdsinriktade och innovativa projekt för  en friskare Östersjö.  Stiftelsen arbetar ocksĂ„ för att sprida kunskap och information om Östersjön till beslutsfattare, myndigheter, skolor och privatpersoner.

 

 

Östersjöcentrum
Vid Stockholms universitet har framgĂ„ngsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennier. Östersjöcentrum har i uppdrag att stĂ€rka och synliggöra denna betydelsefulla verksamhet. Hos oss samarbetar forskare och kommunikatörer för att öka kunskapen om havet och förbĂ€ttra samhĂ€llets Ă„tgĂ€rder mot olika miljöproblem.

Briggen Tre Kronor
Ett fartyg som seglar för Östersjön. I samarbete med fartygets gudmor Kronprinsessan Victoria, startade Briggen Tre Kronor Initiativet HĂ„llbara Hav som ett forum för diskussion och dialog om Östersjöns miljö och dĂ€r ett brett kontaktnĂ€t med representanter frĂ„n det offentliga, nĂ€ringslivet och intresseorganisationer medverkar. Se Ă€ven www.hallbarahav.nu