Svealandskustdagen 2022 och kontaktombudsmöte

I Ă„r arrangerade förbundet för tredje gĂ„ngen ”Svealandskustdagen”. Den ger möjlighet att lyssna till nĂ„gra av artikelförfattarna i Ă„rets rapport och stĂ€lla frĂ„gor pĂ„ Ă€mnet Svealandskusten. 

Rapporten Svealandskusten ges ut Ärligen och sammanfattar miljötillstÄndet i kustvattnen frÄn DalÀlvens mynning till BrÄviken. Rapporten innehÄller bÄde resultat frÄn de omfattande undersökningar som bedrivs i Svealands kustvattenvÄrdsförbunds regi och artiklar frÄn aktörer i regionen.

Först ut var Jakob Walve, miljöanalysfunktionen vid Stockholms universitet. Han berÀttade om tillstÄndet lÀngs Svealandskusten samt om förbundets mÀtningar och analys. Fokus i Är var det viktiga Àmnet syre.

NĂ€sta talare var Henrik SvedĂ€ng, Östersjöcentrum, Stockholms universitet och Göteborgs universitet. Hans tema var Det historiska fisket i Stockholms skĂ€rgĂ„rd.

PĂ„ eftermiddag var det kontaktombudsmöte med möjlighet för medlemmarnas kontaktombud att trĂ€ffas och dela erfarenheter. Även dĂ€r var Jakob Walve delaktig med att berĂ€tta om projektet Lokalt Ă„tgĂ€rdsprogram för Strömmen och Lilla VĂ€rtan.

Bilder frÄn föredragen finns i powerpoint och kan laddas ner.Vi verkar för en bÀttre och mer hÄllbar framtid för Svealands kust. SKVVF har som syfte att till sina medlemmar tillhandahÄlla ett regionalt system för miljöövervakning av Svealands kustvatten.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page

Kontakta oss

Besöksadress: ”Fatburen” SödermalmsallĂ©n 36, Stockholm

Telefon: 08 – 58 002 102 eller
076 – 50 22 02

Öppettider: Vardagar 08-17.00

Organisationsnummer:
802409-5195