Kontaktombudsmöte 5 december 2023

Under hösten den 5 december 2023 genomför förbundet ett kontaktombudsmöte för att öka kunskapen om lokala och regionala aktiviteter inom kustvattenvÄrd, stÀrka och lyfta lokalt engagemang samt underlÀtta kommunikationen mellan medlemmar.

Ur programmet:

Syreprojekt och storskalig vĂ€tgasproduktion med Baltic Sea Oxygenation and the Super-Green Hydrogen Economy. PilotomrĂ„de söks i Stockholms skĂ€rgĂ„rd eller Ålands skĂ€rgĂ„rd.
Jakob Walve, DEEP, Stockholms universitet

Lokala ÄtgÀrdsprogram för Strömmen och Lilla VÀrtan med samverkan mellan fem kommuner inom förbundet. Summering av resultat och framtida arbete.
Katarina Forslöw, Miljöförvaltningen, Stockholms stad med kommentarer av Jakob Walve, DEEP, Stockholms universitet och Joakim LĂŒcke, SVOA, Stockholm Vatten och Avfall

Vilka krav pÄ miljöövervakning följer av vattendirektivet?
Miljöövervakningen utgör grunden för att avgöra om mÄlen i vattendirektivet uppnÄs (i Sverige infört som miljökvalitetsnormer, MKN). Men vilka krav stÀlls egentligen pÄ denna övervakning? Hur ska den utformas vid olika typer av pÄverkan? Vem Àr ansvarig för att övervakningen genomförs?
Niklas Hanson, Miljöövervakningsenheten, Havs- och vattenmyndigheten

Inbjudna Àr medlemmarnas kontaktombud, förbundets beredningsgrupp och styrelse.

Vi verkar för en bÀttre och mer hÄllbar framtid för Svealands kust. SKVVF har som syfte att till sina medlemmar tillhandahÄlla ett regionalt system för miljöövervakning av Svealands kustvatten.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page

Kontakta oss

Besöksadress: ”Fatburen” SödermalmsallĂ©n 36, Stockholm

Telefon: 08 – 58 002 102 eller
076 – 50 22 02

Öppettider: Vardagar 08-17.00

Organisationsnummer:
802409-5195